Sport
BNNVARA

'Michael Jordan golft veel, maar niet als er NASCAR op tv is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Michael Jordan golft veel, maar niet als er NASCAR op tv is'

Al een week lang spreekt heel Amerika weer over Michael Jordan en niet omdat hij een comeback maakt. Er verschijnt ook geen nieuwe documentaire: Air Jordan richt zijn eigen NASCAR-team op. Rick Winkelman, autosportcommentator bij Ziggo Sport, vertelt bij B.V.S.C. waarom de beste basketballer aller tijden zich gaat mengen in dé sport van conservatief Amerika.

Video niet beschikbaar

Michael Jordan is naast een fenomenaal basketballer ook een uitstekende zakenman, maar 'his royal airness' investeert niet alleen in de NASCAR vanuit een zakelijk oogpunt zegt Winkelman: "Jordan komt uit North Carolina, een regio waar de Amerikaanse autosportcompetitie erg populair is en de thuisbasis van veel teams. Maar de NASCAR is ook veel moderner geworden en past nu beter bij MJ."

'Sport van de Rednecks'

Dat de NASCAR nog altijd een sport is van de Rednecks klopt echt niet meer volgens Winkelman: "Uiteindelijk is dat wel waar de sport vandaan komt natuurlijk, maar er heeft een grote omslag plaatsgevonden. Het moderniseert in alle opzichten."

Winkelman: "Zo liet de NASCAR al in mei weten de Black Lives Matter beweging te steunen en is de sport al jaren bezig met het 'Drive for Diversity' en het 'NASCAR Next' programma. Met deze programma's wil de organisatie zowel op de startgrid als in de pitlane een zo divers mogelijke crew creëren." Het idee dat de sport alleen voor Rednecks is, mag dus naar het rijk der fabelen verwezen worden.

De nieuwe hobby van Michael Jordan - B.V.S.C.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie