BNNVARA

Erben Wennemars: 'Zelfs Michael van Gerwen kan missen'

2. Erben Wennemars: 'Zelfs Michael van Gerwen kan missen'

De laatste Europese titel voor Van Gerwen was in 2017. Bij de vorige drie edities wist hij de finale niet te halen, maar gister stond hij er eindelijk weer. Zijn tegenstander was de Engelse Rob Cross. "Van Gerwen heeft er lang over gedaan om weer in een finale te staan", zegt Wennemars in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

De Kleine Sportcitatenquiz

Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, maar na de 2-2 tussenstand ging het bergafwaarts voor Van Gerwen. Vooral de finishes gingen niet lekker bij de Brabander. Daarentegen kreeg Cross vleugels en stond het opeens 9-4. Van Gerwen wist nog knap terug te knokken tot een 9-7 tussenstand, maar dat was helaas niet genoeg. Uiteindelijk verloor de Brabander met 11-8.

Rijzende ster

Op het European Athletics gala in Zwitserland waren er twee Nederlandse atleten die in de prijzen vielen. Sifran Hassan werd gekroond tot 'Best Europese Atlete 2021' en Femke Bol won de prijs voor Europees talent van het jaar. Bol won op de Olympische Spelen van deze zomer een bronzen medaille op de 400 meter horden in een Europees record van 52,03 seconden.

Niet alleen op de Olympische Spelen stond Bol op het podium, ook werd ze eerste in de prestigieuze Diamond League. Natuurlijk hielp het dat Bol dit jaar veel wedstrijden heeft gelopen en veel getraind heeft. Tijdens de uitreiking van de prijs haalde Bol herinneringen op aan de Olympische finale van deze zomer. Hier vertelde ze dat ze tijdens de eerste 300 meter van de race vooral probeerde haar Amerikaanse tegenstanders bij te houden, daardoor was het laatste stuk zwaar. Pas toen ze over de finish was, realiseerde ze dat ze derde was en dus een plek op het podium had veroverd.

Wout Weghorst

Afgelopen jaar kwam Weghorst al in opspraak door enkele uitspraken over de pandemie en het coronavaccin. Nu is hij weer in het nieuws, ditmaal omdat hij zelf corona heeft. Afgelopen zondagochtend voelde hij zich niet lekker en is hij getest. De test was positief en Weghorst zit momenteel in quarantaine.

De spelers en staf van Vfl Wolfsberg, de club waar Weghorst speelt, zijn testten allen negatief. Door de besmetting van Weghorst mist hij woensdag de Champions League-wedstrijd tegen RB Salzburg.