Sport
EONOS

'Het gaat niet lang gezellig blijven tussen Verstappen en Leclerc'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het gaat niet lang gezellig blijven tussen Verstappen en Leclerc'

Max Verstappen vecht in het nieuwe Formule 1-seizoen felle duels uit met Ferraricoureur Charles Leclerc. Op het circuit, want daarbuiten lijken de twee veel respect voor elkaar te hebben. Of dat nog lang gaat duren is de vraag, zegt Sammy Neyrinck, Formule 1-volger van de Belgische omroep VRT.

Leclerc liet na afloop van de Grote Prijs van Saudi-Arabiƫ optekenen dat hij genoten van de strijd met Verstappen, ondanks dat hij die in de slotfase verloor. "Ik ben uiteraard teleurgesteld dat ik niet heb gewonnen, maar ik heb wel genoten van de race. Het was hard, maar fair. Elke race zou zo moeten zijn."

Neyrinck is sceptisch. "Die twee hebben een verleden", zegt hij in het Sportforum Langs de Lijn En Omstreken. "Ze hebben twee jaar geleden flink gebikkeld en beiden zijn dat niet vergeten. Nu ziet het er nog allemaal gezellig uit, maar het is nog het begin van het seizoen."

Zelfde soort strijd als tegen Hamilton

Vorig seizoen mondde de titelstrijd uit in een moddergevecht tussen Lewis Hamilton en Verstappen. Neyrinck houdt zijn hart vast. "Op het einde van het seizoen wil ik het nog weleens zien. Als ik terugdenk aan de strijd tussen Hamilton en Verstappen, dat zou ook met Leclerc kunnen gebeuren. Ik hoop dat het gezellig blijft."

Het volledige Sportforum is hier terug te luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie