Sport
NOS

F1-analist Bleekemolen lovend over Las Vegas: 'Mooiste race van het seizoen'

foto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. F1-analist Bleekemolen lovend over Las Vegas: 'Mooiste race van het seizoen'

Het kwam allemaal wat moeizaam op gang, maar de eerste editie van de Las Vegas Grand Prix is uitgedraaid op een succes. Dat beaamde zelfs winnaar Max Verstappen, die vooraf bijzonder kritisch was op de showelementen van de race. "Misschien wel een van de mooiste races van het hele seizoen", zegt analist Jeroen Bleekemolen in NOS Langs de Lijn.

De loskomende putdeksels waren allang geen gespreksonderwerp meer toen Max Verstappen voor de achttiende keer dit seizoen als eerste over de finish kwam. "De race was moeilijk", vertelde de 26-jarige Nederlander tegenover F1 TV. "Ik wilde er vanaf de start vol voor gaan, maar ik verloor de grip."

Verstappen doelde daarmee op een incident met Ferrari-rijder Charles Leclerc, vroeg in de race. De Monegask moest uitwijken om een botsing te voorkomen. Verstappen kreeg er een tijdstraf van vijf seconden voor. Terecht, vindt Bleekemolen.

'Hij zoekt altijd de grens op'

"Het was een echte Verstappen-actie, die altijd de grens opzoekt en er nu net overheen ging", aldus de analist en oud-coureur, die daarbij ook aangeeft dat de gladheid van de baan een rol speelde. "Er gebeurde van alles."

Quote

Een echte Verstappen-actie, hij zoekt altijd de grens op

Bleekemolen over de inhaalactie die Verstappen een tijdstraf van vijf seconden opleverde

Bleekemolen had eigenlijk niet verwacht dat het circuit in Las Vegas voor een vermakelijke race zou zorgen. "Vooraf dacht ik: dat wordt heel saai. Er zijn niet veel bochten en er is een heel lang recht stuk van twee kilometer lang."

Coureurs kunnen met een zogeheten DRS-functie hun achtervleugel openklappen, waarmee inhalen op rechte stukken makkelijker wordt gemaakt. Die DRS speelde bij deze race een belangrijke rol, vertelt Bleekemolen. "Als je binnen een seconde ligt van je voorligger, krijg je zo veel snelheid. Daardoor bleef alles lekker dicht bij elkaar en konden ze heel veel inhalen."

'Het ziet er gaaf uit'

Bleekemolen kijkt uit naar wat Las Vegas de komende jaren gaat brengen. De Formule 1 zal nog minimaal negen keer neerstrijken in de gokstad. "Na vrijdag wilde iedereen de spullen pakken en naar huis gaan. Maar het was misschien wel een van de mooiste races van het seizoen" zegt hij. "Het ziet er gaaf uit, de Strip van Las Vegas waar de auto's met 340 kilometer per uur overheen racen. Ik vond het heel mooi en ze kunnen het alleen maar verbeteren. Kom maar op, met nog negen keer."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie