Sport
BNNVARA

De Proloog: de wielertalkshow op NPO Radio 1

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. De Proloog: de wielertalkshow op NPO Radio 1

Eindelijk! Na een jaar wachten is het weer tijd voor De Proloog, dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Met verrassende gasten in de studio, Roelof van de redactie vanuit Frankrijk, Gio Lippens vanaf de finish en Ramona Terpstra met het perspectief van de thuisblijver blikken we iedere dag vooruit op de etappe van die dag. In de eerste aflevering wordt vooruit geblikt op de ploegentijdrit, de derde etappe in de Tour de France. Met wielerprof Jan Willem van Schip, Eurosport-commentator Jeroen Vanbelleghem én Ramona Terpstra in de studio.

Hoe beleeft prof wielrenner Jan Willem van Schip de Ronde van Frankrijk? En zit Jeroen Vanbelleghem ook op het puntje van zijn stoel tijdens de etappes waar weinig gebeurt? Daarover praat Patrick Lodiers in de eerste aflevering van De Proloog. Maar ook, hoe beleeft het thuisfront de Tour de France? Dat komt allemaal voorbij tijdens de eerste aflevering van wielertalkshow De Proloog.

Daarnaast mogen de gasten elke dag hun favoriete nummer aandragen. Wat is nou een goed liedje om je voor te bereiden op zo'n ploegentijdrit als die van vandaag? En met welk nummer kan je het beste ontspannen na een zware etappe? Deze nummers bundelen we in onze De Proloog Playlist.

Tussen 13:00-14:00 al voor de televisie voor de etappe van die dag? Geen nood! Je kunt De Proloog ook beluisteren als podcast! Abonneer je nu op de Proloog via je podcast-app of luister hier.

De Proloog

De Proloog is dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Elke dag schuiven er twee gasten aan, wordt het laatste nieuws van de Tour besproken, bellen we met Ramona Terpstra (de vrouw van Niki), werpen we een blik op de Giro Rosa en is er een bijdrage van Roelof van de Redactie in de rubriek 'Roef en Route'

Ster advertentie
Ster advertentie