Sport
NOS

Stralende Robben neemt FC Groningen bij de hand tegen Emmen (0-4)

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stralende Robben neemt FC Groningen bij de hand tegen Emmen (0-4)

Voor het eerst sinds 13 september vorig jaar in de basis. En meteen zijn stempel op de wedstrijd drukken. Laat dat maar aan Arjen Robben over. Zijn FC Groningen won, mede door twee assists van hem, met 4-0 bij FC Emmen. Een plek in de play-offs voor Europees voetbal is daardoor vrijwel zeker.

De 37-jarige Robben keerde vorig jaar zomer terug bij zijn oude liefde, maar kon zijn klasse door het zoveelste blessureleed nog maar nauwelijks tentoonspreiden. In Emmen, op het door hem verfoeide kunstgras, nam Robben Groningen op sleeptouw. Na veertig seconden scoorde hij bijna à la Robben: hij trok naar binnen, maar schoot net voorlangs. Na de spectaculaire beginfase met kansen over en weer kwam Groningen na een half uur op 0-1 via een kopbal van Bart van Hintum.

Na rust liet Robben zijn klasse zien met twee ragfijne assists. Beide keren was Alessio Da Cruz het eindstation. Kort nadat Robben gewisseld was, prikte Paulos Abraham nog de 0-4 binnen. Groningen staat door de zege stevig op de zevende plek en kan zich alvast gaan richten op de play-offs. Emmen blijft zestiende en snakt na twee nederlagen van 4-0 op een rij weer naar een broodnodig succesje.

De andere wedstrijden van vanmiddag zijn: Feyenoord-Ajax en PEC Zwolle-ADO Den Haag om 14.30 uur en Willem II-PSV om 16.45 uur. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie