NOS

PSV verspeelt kans op titel in Alkmaar, Ajax officieus kampioen

2. PSV verspeelt kans op titel in Alkmaar, Ajax officieus kampioen

PSV kan een 25e landstitel voorlopig uit het hoofd zetten. De Eindhovenaren verloren in Alkmaar met 1-0 van AZ, terwijl Ajax een achterstand omboog in een 4-1 zege op FC Utrecht. Formeel is de ploeg van Erik ten Hag nog geen kampioen, maar Ajax viert al feest.

De dag van Ajax en PSV.mp3

De middag begon teleurstellend voor Ajax. De club uit de hoofdstad verloor afgelopen week nog in de halve finale van de Champions League van Tottenham Hotspur. Ook de tegenstander van vandaag, FC Utrecht, bleek de bal makkelijk achter doelman Onana te kunnen schieten. Binnen 40 seconden lukte dit Othman Boussaid. Op de tribunes in Alkmaar toonden de fans van PSV een gebalde vuist.

In het verdere verloop van de eerste helft kantelde dit volledig. Ajax knokte zich terug in de wedstrijd. De gelijkmaker kwam binnen een kwartier op het bord, gemaakt door Klaas-Jan Huntelaar. Donny van de Beek zette Ajax vlak voor rust op voorsprong (2-1). PSV, met Gakpo in de basis voor de geblesseerde Lozano, scoorde niet.

Tweede helft

AZ kreeg kans na kans in eigen huis. Guus Til maakte uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd na een sterke uitbraak van de ploeg van John van den Brom. PSV-coach Mark van Bommel wisselde aanvallend, maar dit leverde geen resultaat op. Ajax liep zelf alleen maar uit. Dusan Tadic scoorde nog twee keer, wat de eindstand in de Johan Cruijff Arena op 4-1 bracht. Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde los in Amsterdam.