Sport
NOS

Motorcrosser Jeffrey Herlings wint GP van Spanje: 'Hij komt op eenzame hoogte'

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Motorcrosser Jeffrey Herlings wint GP van Spanje: 'Hij komt op eenzame hoogte'

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft de Grand Prix van Spanje gewonnen. Het is zijn 102e GP-zege, waardoor hij nu all-time recordhouder is en de Belgische legende Stefan Everts van de troon stoot.

De Brabantse motorcrosser begon niet goed en moest zich vanaf de vierde plek opwerken. Toch won hij in Spanje uiteindelijk met overmacht. "Ik heb het zelf gedaan, moet dus mezelf bedanken", zei Herlings na zijn overwinning.

Voetbreuk

De mijlpaal is extra bijzonder omdat Herlings vorig jaar na een val langdurig moest herstellen van voetbreuken. Zou de vijfvoudig wereldkampioen ooit nog de oude worden?

Het antwoord: ja. "Hij moest zichzelf dit jaar eigenlijk een beetje herpakken. De eerste paar wedstrijden aankijken of hij het niveau nog wel aankon, maar binnen no-time was hij weer aan kop en boekte hij de ene na de andere zege en nestelt hij zich weer aan de top van de motorcrosswereld", vertelde verslaggever Dean van het Laar vanuit het matchcenter.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie