Sport

Worst wint de wereldbeker veldrijden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Worst wint de wereldbeker veldrijden

[NOS] Ceylin del Carmen Alvarado leek op weg naar de zege in de wereldbeker, maar dat ging mis. Met nog een paar honderd meter te gaan schoof de Nederlands kampioene onderuit. Lucinda Brand ging er met de dagzege vandoor en Annemarie Worst kwam als tweede over de streep.

"Het was spannend", vertel Annemarie Worst in Langs de Lijn. "Toen Ceylin een foutje maakte wist ik het meteen; ik ga de wereldbeker winnen." De wereldbeker is binnen, nu volgt nog de belangrijkste afspraak van het seizoen: het wereldkampioenschap.

"Ook dat wordt spannend", legt Worst uit. "We zijn allemaal in topvorm en kunnen met zijn vieren winnen". Daarmee doelt ze op Ceylin del Carmen Alavarado, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en zichzelf. In het Zwitserse Dübendorf wordt er gezocht naar een opvolger van de Belgische Sanne Cant. "Het wordt tijd dat er weer een Nederlandse wint", al weet Worst natuurlijk wel op welke Nederlander ze het meest hoopt. "Ik wil gewoon zelf winnen." Daarvoor moet ze dus afrekenen met haar tijdelijke ploeggenoten. "Ik denk dat je er meteen achteraan moet gaan. Je kan er natuurlijk niet achteraan gaan rijden als er al een gaatje is."

Ster advertentie
Ster advertentie