Naar homepage
Sport

Tourpodcast De Kopgroep: Welke Dylan wint vandaag?
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: Welke Dylan wint vandaag?

Een volle Tourweek zit erop, het is alweer tijd voor etappe 8. Vandaag fietsen de renners 199 kilometer van Mâcon naar Saint-Étienne over een 'Frans vlak' parcours. Volgens Martijn is waarschijnlijk maar tien centimeter van de etappe vlak. Een dag voor ontsnappers zoals Niki Terpstra, of misschien lukt het Tim Wellens de bolletjestrui nog steviger om zijn schouders te krijgen?

{podcast audio="112573" caption="#8 - Dylan (S03)" }

De Kopgroep heeft weer een uiteenlopende voorspelling voor deze dag. Mart voorspelt winst voor 'een Dylan' en noemt Dylan Teuns en Dylan van Baarle als kanshebbers, maar sluit daarbij ook Bob Dylan niet uit.

Martijn gaat voor Luis León Sánchez, de man die telkens aan een nieuw wielerleven begint. Joost gaat voor Wout van Aert, omdat ‘ie het hem zo gunt.

Wie wint volgens u deze etappe? Doe uw voorspelling voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een De Kopgroep t-shirt!

Monsieur 69

De Zuid-Afrikaan Daryl Impy kwam gisteren als 69e over de finish en is daarmee vandaag onze Monsieur 69. Mart herinnert zich een incident in de Ronde van Turkije met Theo Bos en Joost gloeit van trots als hij vertelt over die keer dat hij op Strava in hetzelfde rijtje stond met Daryl Impy.

Vandaag blikt Mart terug op de ronde van 1968, die werd gewonnen door Jan Janssen. Voor de Belgen was er een andere hoofdrolspeler die Tour: George Vandenberghe. Een kleine knecht die maar liefst elf etappes lang in de gele trui mocht rondfietsen.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie