Sport
NOS

Scheidsrechter Danny Makkelie trots na Europa League-finale

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Scheidsrechter Danny Makkelie trots na Europa League-finale

Danny Makkelie floot gisteravond met de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale zijn eerste Europese eindstrijd. Hij kijkt er in Langs de Lijn met een trots gevoel op terug.

De scheidsrechter uit Dordrecht floot een goede wedstrijd en kreeg vanuit zowel Nederland, Spanje als Italië complimenten voor zijn optreden. "Dat is alleen maar prettig als je je eerste finale fluit. De Europa League-finale was absoluut een doel, maar toen de uitnodiging kwam was ik toch wel verrast. Ik ben trots op wat we met ons team bereikt hebben."

Belangrijk moment in de wedstrijd was de strafschop die Makkelie in de derde minuut aan Inter gaf, na een overtreding van Diego Carlos op Romelo Lukaku. Carlos kreeg geel. Het was geen rood, zegt Makkelie. "De spits was rechts van de goal en vanuit die hoek kun je niet spreken van een duidelijke scoringskans. Het was het onderbreken van een veelbelovende aanval en dus geel."

Toekomst

De finale smaakt naar meer. "Gisteren was een mooi begin, we hebben ons daarmee op de kaart gezet. We hopen in de toekomst meer grote en belangrijke wedstrijden te gaan fluiten. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, we zullen keihard moeten blijven werken. Komend seizoen staat in het teken van kwalificatie voor het EK."

Danny Makkelie over zijn eerste Europese finale

Ster advertentie
Ster advertentie