Sport
EONOS

Coronacrisis lijkt korfbalcarrière Maltha abrupt te stoppen

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronacrisis lijkt korfbalcarrière Maltha abrupt te stoppen

Ze droomde ervan om nog één keer landskampioen te worden met de korfballers van Fortuna/Delta Logistiek, maar de coronacrisis lijkt roet in het eten te gooien. Het is het verhaal van Mirjam Maltha.

De 37-jarige Schiedamse had aangekondigd na dit seizoen te stoppen met haar korfbalcarrière en wilde graag nog één keer de beker omhoog houden, maar dat lijkt nu ver weg.

Ze legt uit dat er eigenlijk nog één reguliere wedstrijd in de zaalcompetitie gespeeld zou moeten worden. Daarna zou ze met haar team de playoffs spelen en eventueel een finale. "Dat ligt nu allemaal stil. Of de zaalcompetitie uitgespeeld gaat worden, dat is nu de grote vraag."

Met het stilleggen komt er mogelijk een abrupt einde aan haar topsportloopbaan. "Dat is een hele aparte ervaring. Heel onwerkelijk ook. Je leeft erg naar iets toe en dan komt er zo'n uitbraak van een virus dat heel Nederland plat legt. En dan is het heel raar dat nu waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd al geweest is."

"Het is heel onwerkelijk"

Maltha stopt omdat ze zich volledig wil richten op haar droom; werken als politieagent. In 2018 is ze begonnen met de politieacademie en ze geeft aan dat dat niet te combineren is met haar leven als topsporter.

Ze zit nu in het tweede jaar en heeft ook al enige praktijkervaring. "Het is natuurlijk super gaaf als je de straat opgaat. Je leert het vak echt kennen door in de praktijk te werk te gaan."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie