Sport
BNNVARA

Roef en Route in Brest

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Roef en Route in Brest

De 'gladiatoren van het stalen ros' startten vanochtend in de Bretonse havenstad Brest en Roelof gaat maar eens op zoek naar de fans van de Tour. Op geheel eigen wijze verslag doet hij verslag.

Winnen!

Tijdens de Tour geeft NPO Radio 1 racefietsen weg, die op het dak van de Tour-taxi heel Nederland hebben gezien. Niet nieuw dus, maar ze lopen nog steeds op rolletjes. Winnen? Kijk dan de video en beantwoord de vraag die gesteld wordt door Robert Gesink. Niet gewonnen? Overmorgen krijg je een nieuwe kans! En doe in ieder geval je voordeel met de wielerwijsheden die Roelof opdoet tijdens de Ronde. Vive le Tour!

Met glans van de schans

Voor zijn radiobijdrage dook Roelof in de zaak-Primož Roglič. De jonge Sloveen was vroeger een succesvol schansspringer, en dat verhaal komt keer op keer terug. Roglič kan bijna niet in beeld komen zonder dat er wordt gerefereerd aan zijn wintersportverleden.

Tijd voor nieuwe verhalen, vindt Roelof. Hij gaat langs bij Robert Geesink ('Misschien moet Herbert Dijkstra zelf eens langskomen om nieuwe verhalen te horen'), Koen de Kort ('Ik kijk graag sport') en Bauke Mollema, die een anekdote uit de oude doos trekt. Tot slot is het tijd om Primož Roglič zelf te confronteren.

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie