Sport
NOS

Einde aan ongeslagen status Feyenoord

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Einde aan ongeslagen status Feyenoord

Vitesse heeft Feyenoord zijn eerste competitienederlaag bezorgd onder Dick Advocaat. De Arnhemmers wonnen met 1-0 en staan daarmee derde in de Eredivisie.

Video niet beschikbaar

Vitesse speelt al het hele seizoen met vijf verdedigers. Advocaat paste daarop zijn tactiek aan; hij stelde Feyenoord ook op met vijf man achterop. Vitesse kwam kort voor rust op 1-0. Dat was niet onverdiend, al was de goal zelf een presentje. Marcos Senesi verslikte zich in een verre pass, waarna Loïs Openda zijn medespeler Oussama Darfalou bediende, die simpel kon scoren. Vitesse was beter, maar Feyenoord stond achterin goed, op dat ene slippertje na.

Feyenoord ging na rust op zoek naar de 1-1 en kreeg kans op kans. Nicolai Jørgensen en tweemaal Bryan Linssen misten van dichtbij en een schot van Uroš Spajić schampte de lat. De Serviër had nogmaals de 1-1 op de schoen, net als Eric Botteghin. Als 'klap op de vuurpijl' kopte Senesi op de lat.

Na een reeks van 26 ongeslagen duels in de Eredivisie heeft Feyenoord voor het eerst verloren. De laatste nederlaag was op 27 oktober 2019 (0-4 bij Ajax).

Andere duels

In de Eredivisie zijn er nog drie wedstrijden vandaag. Om 14.30 uur ADO Den Haag-Ajax en sc Heerenveen-Heracles Almelo en om 16.45 uur AZ-Willem II. Alle wedstrijden zijn te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie