Sport
NOS

FC Groningen houdt voorsprong in stand tegen gemankeerd Ajax

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Groningen houdt voorsprong in stand tegen gemankeerd Ajax

Ajax heeft niet kunnen winnen van FC Groningen. De noordelingen kwamen in het eigen stadion op 2-0 door twee treffers waarbij ze de nodige geluk hadden. Ajax kon slechts terugkomen tot 2-1.

De afwezigheid van geblesseerden zoals Daley Blind, Hakim Ziyech en vanmiddag ook André Onana (schouderblessure) kan als excuus worden opgevoerd. De club mistte spelers die normaal gesproken op moeilijke momenten opstaan. Alleen Donny van de Beek liet even van zich spreken, maar Groningen speelde een prima partij en boekte daarom een verdiende zege.

Uitgerekend de man die door Groningen gehuurd wordt van Ajax scoorde de openingstreffer. Juichen deed Kaj Sierhuis niet uit volle borst. De spits ging goed de diepte in, raakte invaldoelman Bruno Varela, maar via de hak van Sierhuis rolde de bal het doel in.

Sierhuis 1-0.mp3

Ryan Babel had de gelijkmaker voor het intikken in de 37e minuut, maar hij schoot de bal met zijn rechterbeen tegen zijn linkerbeen aan. Ramon Pascal Lundqvist punterde even later via Lisandro Martinez de 2-0 op het scorebord.

In de slotfase werd het nog penibel voor Groningen. Donny van de Beek bracht Ajax terug op 2-1. Maar tot een gelijkmaker kwamen de Ajacieden niet meer. AZ heeft na deze nederlaag van Ajax weer drie punten achterstand op de Amsterdammers. Groningen stijgt met deze overwinning naar plaats acht.

Willem II en PEC Zwolle houden het op brilstand

Tegelijkertijd speelde Willem II. Het bleef thuis op 0-0 steken tegen PEC Zwolle. De Tilburgers moeten om die reden Feyenoord voorbij laten gaan op de ranglijst. Om 16.45 uur spelen PSV en FC Twente de laatste Eredivisiewedstrijd van het weekend. Steven Bergwijn doet niet mee bij PSV, omdat hij bezig is met het afronden van een transfer. De wedstrijd is rechtstreeks te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie