Sport
NOS

Kjeld Nuis en Letitia de Jong pakken nationale sprinttitels in Thialf

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Kjeld Nuis en Letitia de Jong pakken nationale sprinttitels in Thialf

De NK Sprint heeft twee ervaren winnaars opgeleverd. Kjeld Nuis werd kampioen bij de mannen dankzij zijn overwicht op de 1000 meter. Letitia de Jong won drie van de vier afstanden.

Bij de mannen werd een van de favorieten voor de titel Ronald Mulder uitgeschakeld op de 500 meter van zondag. Hij ging onderuit in de laatste bocht. Hij sloeg zijn handen voor zijn ogen. Gijs Esders profiteerde op die afstand, maar was dan weer niet goed genoeg op de 1000 meter om het klassement te winnen. Esders werd op die afstand derde in Thialf.

Nuis keerde terug op het ijs na zijn ziekte tijdens de NK Afstanden. De eerste dag ging dat met alle moeite. Op de tweede 1000 meter stelde hij de Nederlandse titel veilig. Nuis werd al aangewezen voor de WK Afstanden, maar niet voor de WK Sprint. Met de nationale titel mag hij alsnog deelnemen aan het laatstgenoemde toernooi.

De Jong wint drie afstanden

Bij de vrouwen kon na een dag schaatsen een tweede kampioenschap Letitia de Jong bijna niet meer ontgaan. Alleen op de 500 meter van zondag moest ze een tegenstander voor zich dulden. Femke Kok was vijf honderdsten sneller. De 100 meter was daarentegen weer een prooi voor De Jong. Jorien ter Mors eindigde op de tweede plaats in het eindklassement, Kok werd derde. Ireen Wüst ging op de tweede dag niet meer van start.

Ster advertentie
Ster advertentie