Sport
MAX

Tess Wester: 'Ik had echt geen idee waarom we die penalty kregen'

foto: Tess Westerfoto: Tess Wester
  1. Nieuwschevron right
  2. Tess Wester: 'Ik had echt geen idee waarom we die penalty kregen'

Handbalkeepster Tess Wester werd vorig jaar in december wereldkampioen met het Nederlands team door een penalty in de slotseconden van de wedstrijd. Zelf had ze op dat moment 'echt geen idee' waarom die penalty gegeven werd. Het kwam allemaal door een nieuwe regel in het handbal.

Die bekentenis deed Wester zondag op De Perstribune van MAX. Wester stopte een inzet van tegenstander Spanje, wilde daarna snel een nieuwe aanval starten door de bal naar voren te gooien, maar werd toen geblokt door een Spaanse tegenstandster. Omdat dit voorval plaatsvond in de laatste dertig seconden van de wedstrijd kreeg Spanje een rode kaart en Nederland een penalty, die werd vervolgens benut door Lois Abbingh.

"Estavana (Polman, red.) kwam gelijk naar me toe en zei dat het een penalty was. Ik heb daarna ook nog zoveel andere verhalen gehoord waarom die penalty er gekomen is." Wester verklaart nooit bij de scheidsrechter navraag te hebben gedaan hoe het nou precies zat met die penalty en vond het vieren van de wereldtitel belangrijker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Seizoen beëindigd

Op dit moment zit Wester in Denemarken waar ze samenwoont met voetballer Mart Lieder. De handbalcompetitie is gestopt en Esbjerg, de ploeg van Estavana Polman, is uitgeroepen tot kampioen. Hier baalt Tess Wester wel van, want haar ploeg Odense is als tweede geëindigd. "Wij hadden mee kunnen doen voor de titel", zegt Wester. Door het besluit mag niet Wester maar Polman volgend seizoen in de Champions League uitkomen. "Je wilt altijd op een zo'n hoog mogelijk podium spelen", zegt Wester daarover.

Deze zomer had Wester eigenlijk actief moeten zijn op de Olympische Spelen, maar die schuiven nu een jaartje op. De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat de handbaldames automatisch zeker zijn van EK-deelname. Toch had Wester liever voor deelname gestreden. "Je wilt die wedstrijden toch gewoon spelen, we zouden voor het eerst in Ahoy staan!"

Ster advertentie
Ster advertentie