Sport

'Titelstrijd tussen Ajax en PSV voelt als Federer tegen Nadal'
EONOS

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Titelstrijd tussen Ajax en PSV voelt als Federer tegen Nadal'

Het eredivisieseizoen gaat "waanzinnig spannend" worden, zei AD-journalist Freek Jansen in het Sportforum. "Het is Ajax en PSV tegen de rest. Ik heb dat gevoel van Federer tegen Nadal van een paar jaar terug. Wie plaatst als eerst een break op de ander?"

Na negen duels geven de ploegen elkaar weinig ruimte. Allebei zeven keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Alleen het doelsaldo van Ajax is iets beter. De Amsterdammers hebben drie goals meer gemaakt. Dit weekend won Ajax met 2-0 bij ADO Den Haag en PSV versloeg thuis VVV-Venlo met 4-1. Jansen omschrijft de wedstrijden als "telraamduels".

"Van tevoren weet je dat ze gaan winnen en dat PSV op doelsaldo kan inlopen. Over twee weken heb je FC Utrecht-PSV en RKC-Ajax, dan is het weer andersom", zegt de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad.

Arno Vermeulen is lovend over PSV en de manier waarop is omgegaan met het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. Vermeulen was in Eindhoven en zag hoe Steven Bergwijn zijn goal opdroeg aan zijn teamgenoot. "Dat was niet nep, dat was niet gemaakt zo van: kijk ons eens stoer doen. Dit kwam recht uit zijn hart. En dat zegt ook hoe het onderling zit bij PSV. Het is verschrikkelijk voor Ihattaren, maar geweldig hoe ze er bij PSV mee omgingen."

Quote

Dat was niet nep. Dit kwam recht uit zijn hart

Arno Vermeulen

Deze zomer vertrokken basisspelers Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne, maar Ajax staat er volgens de forumgasten opnieuw goed voor. "Ik denk dat ze minder zullen overheersen in duels, maar dat wil niet zeggen dat ze minder efficiënt zijn", zegt Vermeulen.

Volgens Volkskrant-journalist Erik van Lakerveld hoeft een achteruitgang in kwaliteit niet eens altijd negatief te zijn. "Dat kan prima gecompenseerd worden door het opgedane zelfvertrouwen van vorig jaar. Ik denk dat je dat ook ziet bij Ajax."

Het Sportforum

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer waren NOS-commentator Arno Vermeulen, AD-journalist Freek Jansen en Volkskrant-journalist Erik van Lakerveld te gast.

Wil je geen enkele aflevering van het Sportforum meer missen? Abonneer je dan op de podcast van het Sportforum via de NPO Radio 1 website of app, of in je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie