Sport
EONOS

Nederlandse wielerclub zet zinnen op de Tour

foto: Wouter Roosenboomfoto: Wouter Roosenboom
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse wielerclub zet zinnen op de Tour

BEAT Cycling wil de derde grote Nederlandse wielerploeg worden. De formatie, die begon met baanwielrenners, gaat een verzoek indienen bij de internationale wielerbond (UCI) om een ProTeam te worden. Dan zou de wielrenclub haar intrede in de tweede divisie van het internationale wielrennen maken.

Manager Geert Broekhuizen is er van overtuigd dat zijn formatie klaar is voor die volgende stap. En die kan er voor zorgen dat BEAT mee mag doen aan grote wedstrijden zoals De Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en zelfs, via een wildcard, de Tour de France. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde hij dat het tijd is om een nieuwe stap te maken. "Maar dat betekent niet dat we er al zijn. We hebben de komende tijd echt nog nodig om het plan rond te maken en zijn we in gesprek met onze partners en met potentiële partners om die stap vooruit te maken." En als dat dan allemaal is afgerond zou Broekhuizen graag toprenner Niki Terpstra aan zijn ploeg toevoegen.

BEAT Cycling is min of meer een vreemde eet in de bijt. "We zijn in 2016 neergezet als een nieuw model in het wielrennen. Wij willen geen team zijn dat gebouwd is rondom één sponsor, wij willen een breed gedragen ploeg zijn met meerdere sponsoren en een grote community." BEAT is volgens Broekhuizen een club met een eigen naam, een eigen identiteit, een club waar je je bij kunt aansluiten als wielerliefhebber. "Je kunt onderdeel worden van de BEAT Cycling-club. Dan ben je lid van dezelfde club als onze profrenners." En als alle plannen uitkomen dan kunnen die leden gebruik maken van de kennis die de profrenners opdoen in grote wedstrijden als de Tour en de Ronde van Vlaanderen.

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie