Sport

Het bijzondere sportweekend van BMX'er Niek Kimmann

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het bijzondere sportweekend van BMX'er Niek Kimmann

Voor BMX'er Niek Kimmann was afgelopen weekend bijzonder. Onder toeziend oog van zijn teamgenoot Jelle van Gorkom, die deze winter bij een noodlottig ongeluk zwaargewond raakte, wist hij de wereldbekerwedstrijd op Papendal te winnen. Erben Wennemars blikt in De Nieuws BV met Kimmann terug op deze bijzondere dag.

Het was voor Kimmann pas de derde wereldbekerzege in zijn carrière. De overwinning was extra beladen door de aanwezigheid van de teamgenoot van Kimmann, Jelle van Gorkom. Hij trad bij de race zaterdag voor het eerst weer in de openbaarheid. "Het was goed dat hij er weer was. En als je dan zelf bovenaan het podium staat, dan komt alles weer samen". Kimmann denkt nog af en toe terug aan de bewuste dag.

Hier ging het mis

"Ik had één keer dat ik met de wedstrijd op het startdek stond, en dat ik dacht hier ging het toen mis". Afgelopen zaterdag kon hij het incident juist gebruiken om zichzelf extra te motiveren. "Eigenlijk al gelijk na Jelles coma, toen hij daar net uit was, dacht ik bij mezelf: 'Hoe mooi zou het zijn als ik op Papendal iets positiefs kan brengen?' Ik droomde er echt van om hier te winnen voor eigen publiek. En dan zeker in het bijzijn van Jelle".

Na de race zocht Kimmann Van Gorkom direct op. "Ik denk dat we niet gelijk wat zeiden. Pas na de prijsuitreiking, toen ik wat meer rust had, hebben we even gepraat. En gisteren hebben we via de app even contact gehad", aldus Kimmann. "Het is vooral goed om te zien dat hij zo positief is".

Wereldkampioenschap Baku

Over drie weken staat in Baku het wereldkampioenschap BMX op het programma. Door de overwinningen van de afgelopen tijd is de jonge Kimmann een outsider voor de titel. "Tot nu toe heb ik echt een topseizoen. Maar een WK blijft een wedstrijd op zich".

Bekijk hier de hele uitzending van de sportweek van Erben Wennemars

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter!

Ster advertentie
Ster advertentie