Sport

Het mooiste geluid is Oranje - De sportzomer op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het mooiste geluid is Oranje - De sportzomer op NPO Radio 1

Met de start van het EK begint vandaag ook de sportzomer op NPO Radio 1. Dat betekent dat de sportliefhebber de komende weken z’n hart kan ophalen. Dit kan je verwachten:

EK voetbal

Tijdens het EK hoor je iedere avond in Langs de Lijn En Omstreken (NOS/EO) het laatste EK-nieuws, updates van de wedstrijden en reportages uit de speelsteden. Het mooiste geluid is oranje, dus we doen integraal verslag van de wedstrijden van het Nederlands elftal. Tussen 13:30 en 14:00 uur nemen Frank Evenblij en Erik Dijkstra (BNNVARA) op een luchtige manier het laatste EK-nieuws door in Bureau Sport Oranje. De eerste uitzending hoor je vandaag al.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radio Tour de France

Vanaf 26 juni schijnt de Franse zomerzon op je radio en is er veel aandacht voor de Tour. Iedere dag van 14:00 tot 18:30 Radio Tour de France (NOS) met presentatoren Gert van ’t Hof en Robbert Meeder en commentator Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman op de motor in Frankrijk. Doordeweeks begint de Tour-voorpret al om 13:00 uur met Patrick Lodiers en Roelof de Vries in De Proloog (BNNVARA).

Radio Olympia

Op 23 juli worden de Olympische Spelen geopend. Daar doet de NOS vanaf 13.00 uur verslag van. Vanaf 24 juli mist de sportliefhebber helemaal niets van de Olympische Spelen op NPO Radio 1 met Radio OIympia. Vanaf 02:00 uur ’s nachts zitten Suse van Kleef (NOS) en Wouter Bouwman (BNNVARA) voor je klaar om de verrichtingen van sporters in Tokio te volgen.

Om 06:00 neemt Jurgen van den Berg samen met Robbert Meeder het stokje over. Je hoort het nieuws van de dag, olympisch nieuws en live sport. Tom van ’t Hek (NOS) neemt het laatste deel van Radio Olympia voor z’n rekening van 11:00 uur tot 16:00 uur. Dat doet hij in de eerste week samen Toine van Peperstraten (AVROTROS) en daarna met Ghislaine Plag (KRO-NCRV).

Geen tijd gehad om alles te volgen? Geen probleem, want elke werkdag tussen 20.30 en 23.00 uur is er het Olympisch panel. NOS-presentator Annette van Trigt en een wisselende EO-presentatoren bespreken daarin de olympische dag.

Online

Uiteraard kun je ook op ieder moment van dag terecht op NPORadio1.nl voor nog meer sport en om onze uitzendingen terug te luisteren. Abonneer je op ons Finish Alert in de NPO Radio 1-app zodat je altijd op tijd inschakelt voor de ontknoping van de Touretappe.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie