Sport
MAX

Rob Ehrens: 'Komst coronapandemie was voor veel paarden wel fijn'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Ehrens: 'Komst coronapandemie was voor veel paarden wel fijn'

Na het coronavirus wordt de paardensport op dit moment getroffen door het gevaarlijke rhinovirus. Het zorgt ervoor dat de wedstrijdkalender al ruim een jaar onder druk staat en dat is voor bondscoach Rob Ehrens van de springruiters niet optimaal in voorbereiding op de Olympische Spelen. Toch was corona voor de paarden wel fijn.

Video niet beschikbaar

Dat zei Ehrens zondag op De Perstribune van MAX. "De komst van corona was voor veel paarden wel fijn. Dat ze een time out kregen zonder dat het eigenlijk door blessureleed veroorzaakt werd. De druk was even weg." Ehrens merkte dat aan de reactie van zijn ruiters.

"De ruiter geeft dat ook aan aan het paard dat er geen intensieve training meer nodig is. Die training kon wat gemakkelijker gemaakt worden. De strakke schema's werden iets versimpeld. Een humane atleet kan ook niet week in week uit een topprestatie leveren. De boog kan niet altijd gespannen staan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goud op de Olympische Spelen

In de voorbereiding op de Olympische Spelen was Ehrens met zijn ploeg net weer een beetje onderweg na corona. "We waren net weer een beetje op gang. Nu komt het rhinovirus er tussendoor en ligt alles weer stil tot 11 april in ieder geval." Volgens Ehrens zorgt dat er niet voor dat de fitheid van atleten en paarden in gevaar komt. "We kunnen onze atleten wel fit houden. Ze kunnen lekker thuis trainen."

Inmiddels worden in verschillende landen locaties gereed gemaakt waar quarantaines doorgebracht kunnen worden zodat er toch wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Op die manier hoopt Ehrens zich met zijn springruiters goed voor te kunnen bereiden op de Spelen. Alles op alles wordt gezet om goud te halen in Tokio.

Zelf nam Ehrens drie keer deel aan de Olympische Spelen en begin jaren '80 was hij de Eerste Nederlander die het prestigieuze Jumping Amsterdam won. Door problemen met zijn heup kan hij zelf op dit moment niet paardrijden. Iets dat Ehrens jammer vindt. "Het blijft mooi om de wind door de weinige haren te voelen die ik nog heb." Eind dit jaar hoopt hij weer op een paard te stappen.

De Perstribune: Rob Ehrens

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie