Sport
NOSNTR

Hoe staat Verstappen ervoor na trainingsdag? 'Mercedes is ijzersterk'

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe staat Verstappen ervoor na trainingsdag? 'Mercedes is ijzersterk'

Zondag is het zover: de finale tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op het circuit van Abu Dhabi. In NOS Nieuws en Co contact met Formule 1-verslaggever Louis Dekker.

Video niet beschikbaar

"Ik ben vandaag op zoek gegaan naar Max-fans, maar de meesten lijken een combikaart te hebben gekocht voor zaterdag en zondag. Dat is niet zo gek, want vrijdag is een beetje mosterd voor de maaltijd zeg maar. Het was een vrije training, dan rijden ze rondjes om de auto te prepareren voor het weekend. Dus fans hebben vandaag, volgens mij, musea bezocht en in het zwembad gelegen. Het was betrekkelijk rustig. Zeker nog geen oranjezee hier", zei Dekker.

Reclamespot veroorzaakt ophef

De Britse televisiezender Sky Sports heeft wel voor ophef gezorgd, vanwege een commercial met Max Verstappen. De rechtenhouder van de Formule 1 in Groot-Brittannië wenst zijn kijker een vrolijke kerst, terwijl op de achtergrond de crash van Max Verstappen op het circuit van Silverstone van dit jaar te zien is.

"Sky is een hele grote partij in de Formule 1, één van de grootste uitzenders van de sport. Die heeft een filmpje gemaakt over de crash van Max in Silverstone. Die bewuste crash waarna hij in het ziekenhuis moest voor een controle. Je ziet die beelden in slow motion en vervolgens verschijnt de tekst 'Merry Christmas'", aldus Dekker. "Ik hou ook wel van een grapje op het randje, maar deze begreep ik ook niet helemaal. Max kwam destijds zonder letsel uit die auto, maar ervaren tv-makers hadden toch een beter filmpje kunnen maken. Ik vond het vrij smakeloos en het Redbull-team ook. De consequentie is dat Sky inmiddels heeft besloten het filmpje niet meer uit te zenden. Maar zoals ze in het Engels zeggen: damage done. De toon is gezet dus."

Mercedes 'ijzersterk'

Lewis Hamilton nam in de tweede vrije training de beste tijd voor zijn rekening. Of hij ook zondag de beste zal zijn? "Daar durft niemand zijn vingers aan de branden. Het is nog maar vrijdag. We weten ook niet wat Redbull heeft gedaan. Heeft Verstappen een snelle ronde gereden of wat hij bezig met een simulatie van de zondagmiddag? Het leek op dat laatste. Maar als je een conclusie zou trekken, dan oogt Mercedes ijzersterk. Ik wil de feeststemming niet bederven, maar Hamilton en Bottas waren wel echt de snelsten."

En of Dekker weer veel rode vlaggen en herstarts verwacht, zoals vorig weekend in Saudi-Arabië? "Normaal gesproken zal het hier veel minder hectisch worden dan in Saudie-Arabië. Dat was een stratencircuit dat nog niet eens klaar was. Iedereen kent het circuit hier in Abu Dhabi, maar het is wel veranderd. Er liggen een paar van die akelige curbstones, stoepjes waarop je de onderkant van je banden en auto aardig naar de knoppen kan rijden. Dus er kan wel wat gebeuren, maar dat is moeilijk te voorspellen. We hopen vooral dat het geen optocht wordt waar één ervandoor gaat, Hamilton dus, en de rest niet kan volgen. Want daar zijn we bang voor."

N&Co F1

Ster advertentie
Ster advertentie