Sport
EONOS

Judoka Van 't End bewijst met goud in Doha waarom hij wereldkampioen is

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Judoka Van 't End bewijst met goud in Doha waarom hij wereldkampioen is

Judoka Noël van 't End heeft bij de Doha Masters goud veroverd in de klasse tot 90 kilogram. Naast hem veroverden ook Henk Grol en Guusje Steenhuis medailles, zij gingen naar huis met brons.

De regerend wereldkampioen in eigenlijk de lastigste klasse, tot negentig kilogram, bevestigde vandaag maar weer eens waarom hij de wereldkampioen is. In de finale was hij oppermachtig tegenover de Georgiër Beka Gviniasjvili.

{articles:"Noël van ’t End: 'Judo is mijn plan A, ik wil geen excuses'" id="26167" }

Guusje Steenhuis pakte ten koste van haar collega Marhinde Verkerk de bronzen medaille. Judo-commentator en verslaggever Kees Jongkind zag dat de vrouwen het elkaar knap lastig maakte. "Ze zijn aan elkaar gewaagd. Het is heel lastig om zo tegenover elkaar te staan. Steenhuis en Verkerk strijden allebei voor een plekje op de Olympische Spelen", aldus Jongkind.


De analyse van verslaggever Kees Jongkind liever luisteren? Dat kan hieronder.

Judoka Van 't End behaalt goud op de World Masters in Doha

De judobond heeft daarom ook besloten deze onderlinge wedstrijden niet mee te nemen in de beslissing wie er naar de Spelen in Tokio mag deze zomer. "Je merkte wel de spanning, zitten geen coaches langs de kant je moet het helemaal zelf uitvechten. Dat worden altijd hele vervelende partijen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie