Sport
AVROTROS

Bezoekersrecord verwacht bij vrouwen-Klassieker

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bezoekersrecord verwacht bij vrouwen-Klassieker

Afgelopen jaar was in Nederlander de eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal. Komend weekend staat de Klassieker gepland in de Kuip. Het is een nieuwe mijlpaal in het vrouwenvoetbal: 'Het gaat nu richting de 15.000 kaarten', vertelt ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias bij Humberto.

Fresia Cousiño Arias vertelt over Feyenoord-Ajax bij de vrouwen

"Er zitten wel ook geclaimde kaarten tussen, dus het is nog even wachten op de officiële telling morgen in het stadion", legt Cousiño Arias uit. "Het huidige record is uit 2009, toen kwamen er tienduizend fans naar Willem II-AZ in het Koning Willem II Stadion. Daar gaan we als het goed is overheen."

Gehoopt op meer

Maar eigenlijk hoopte Cousiño Arias op nóg meer. "Twintigduizend klinkt natuurlijk nog beter", lacht de ESPN-presentator. "Het is wel heel mooi tot stand gekomen. Erwin Beltman, de bekende groundsman van Feyenoord, belde manager vrouwenvoetbal Manon Melis toen de planning bekend werd. Of de Klassieker niet gewoon in de Kuip gespeeld moest worden."

"De gemeente, de directie én ook mannen-coach Arne Slot moesten toestemming geven, en dat deden ze. En dat terwijl de mannen zondag ook nog een thuiswedstrijd spelen."

Nieuwe mijlpaal

Het wordt hoe dan ook een nieuwe mijlpaal in het vrouwenvoetbal. En daar waren er nogal wat van de afgelopen jaren, memoreert Cousiño Arias. "Natuurlijk allereerst de oprichting in 2007 van de Eredivisie Vrouwen. Dat is heel belangrijk geweest voor het Nederlandse voetbal. Daarna kwamen Ajax en PSV in 2012 met een vrouwenelftal. Maar dat Feyenoord er nu ook bij is in de Eredivisie, als laatste topclub, maakt het wel compleet."

De Rotterdammers kunnen Ajax morgen in de Klassieker ook nog eens van het kampioenschap houden: als Feyenoord wint en Twente tegelijk PSV verslaat, zijn de Tukkers kampioen. Cousiño Arias: "En Feyenoord wil natuurlijk niets liever dan Ajax van het kampioenschap houden!"

Fresia lang

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie