Sport
AVROTROS

Dit weekend eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal: 'Er is echt passie bij de Feyenoord-vrouwen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit weekend eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal: 'Er is echt passie bij de Feyenoord-vrouwen'

Een primeur in het vrouwenvoetbal dit weekend: voor het eerst wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld. Kortom: de eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal. ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias: "Het is altijd beladen, deze wedstrijd."

De eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal

Cousiño Arias mag de wedstrijd dit weekend presenteren. "Eigenlijk heeft ESPN het vrouwenvoetbal helemaal omarmd. We zenden elke zondag een wedstrijd live uit, net als de samenvatting. Dat heeft het vrouwenvoetbal nodig. Het moet voor commerciële partijen interessant zijn om betrokken te zijn bij de vrouwentak van een club. Het moet te verkopen zijn."

Feyenoord

Hoewel de Eredivisie ook bij de vrouwen al een tijdje bestaat, is Feyenoord pas sinds dit seizoen ingestapt. "Ajax en PSV zijn in 2012 al met een vrouwentak gestart. Feyenoord is nu eindelijk begonnen. Dat heeft wel een lange aanloop gehad. Ze hebben de keus gemaakt om vanuit onderop te starten, met meisjesteams uit de eigen opleiding. Een slimme keuze, want je wilt de filosofie van de club laten doorvloeien naar je eerste elftal."

Cousiño Arias zal zondag bij Feyenoord letten op Pia Rijsdijk. "Ik ben erg gecharmeerd van haar. Zij heeft al in het buitenland gespeeld en is voor Eredivisie-begrippen echt een goede speler. Zij wilde heel graag echt voor Feyenoord spelen. Bij hun eerste oefenwedstrijd zag je dat fonkeltje in haar ogen. Ik weet wel zeker dat er komende zondag bij Feyenoord echt vrouwen op het veld staan die in hun hart van Ajax willen winnen."

Te groot verschil?

Of het echt een spannende strijd wordt, is nog maar de vraag. Waar Ajax een budget van 1 miljoen euro heeft, moet Feyenoord het doen met 190.000 euro. "Gezien de speelsters moet Ajax het winnen, maar ik hoop dat Feyenoord wat moois kan laten zien. Ik hoop het een spektakel vol passie en strijd wordt, met in ieder geval wat doelpunten", aldus Cousiño Arias.

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie