Sport
EONOS

Schreuder vertrekt bij Hoffenheim: 'Ben enorm verbaasd en heel vreemd'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Schreuder vertrekt bij Hoffenheim: 'Ben enorm verbaasd en heel vreemd'

Alfred Schreuder is verrassend per direct vertrokken bij Hoffenheim. De club stond zevende in de Bundesliga en deed nog volop mee om de Europese tickets, maar toch scheiden de wegen van club en trainer.

En dat vindt ook Duits voetbalkenner Erik Meijer verrassend. "Ik ben enorm verbaasd. Het is een rommelig seizoen voor Hoffenheim. Maar er is een flink verschil van mening geweest. En daarop hebben de beide Schreuders gezegd 'op deze manier gaan we niet verder'."

Ook in de Duitse media is niet aan de stoelpoten van Schreuder gezaagd. "In de media stond hij bekend als een vakman. En hij was fijn om rustig om naar te luisteren, en duidelijk ook. En ook binnen de club is er nooit een wanklank geweest. Dus het is echt heel vreemd. Ook om het nu te doen, omdat ze nog in aanmerking komen voor Europees voetbal."

Volgens Meijer is het geen einde verhaal voor Schreuder in de Bundesliga, want hij staat er goed op. "Veel mensen zien in hem echt een vakman. En hij heeft een Nederlandse opleiding, en die staat hoog aangeschreven."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie