Sport
EONOS

Sportforum: 'Alle conventies kunnen overboord door Mathieu en zijn vriendjes'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Alle conventies kunnen overboord door Mathieu en zijn vriendjes'

Mathieu van der Poel die de Ronde van Vlaanderen wint, bondscoach Louis van Gaal die vertelt dat hij lijdt aan prostaatkanker en het Nederlands elftal dat weet wie het treft in de groepsfase van het WK in Qatar. Het is een greep uit de onderwerpen die worden besproken in het Sportforum.

Voetbalcommentator Jeroen Grueter, AD-journalist Thijs Zonneveld en oud-keeper en analist Ronald Waterreus zijn te gast bij presentatoren Robbert Meeder en Joram Kaat.

"Het nieuws over Van Gaal slaat in als een bom", zegt Grueter. De bondscoach van het Nederlands elftal vertelde bij Humberto dat hij de spelers van Oranje niets verteld had over zijn ziekte.

Ronde van Vlaanderen

Zonneveld heeft genoten van een fantastische editie van de Ronde van Vlaanderen, die werd gewonnen door Mathieu van der Poel. Samen met Tadej Pogacar ging Van der Poel ervandoor en volgens Zonneveld tarten de twee renners met de wielerwetten.

"Alle conventies kunnen overboord door Mathieu en zijn vriendjes", zegt Zonneveld, die ook geniet van het plezier dat ervan afstraalt.

Qatar, Ecuador en Senegal

De WK-loting wees vrijdag uit dat het Nederlands elftal op het WK in Qatar in de groepsfase speelt tegen het gastland Qatar, Ecuador en Senegal. Volgens Grueter is het best een pittige loting.

"Het wordt zeker geen makkie. Senegal is een vervelende en fysieke tegenstander. Ecuador heeft zich opmerkelijk knap staande gehouden in de zware kwalificatiepoule van Zuid-Amerika. En thuislanden zijn altijd tot iets extra's in staat."

Het hele forum is hier te beluisteren. Er is ook aandacht voor de aanstelling van Ruud van Nistelrooij bij PSV en de uitlatingen van Ronald de Boer in de media over het WK in Qatar.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie