Sport

Bureau Sport: 'Tranen in mijn ogen bij winst Max Verstappen'

BNNVARA
foto: Bureau Sport Radiofoto: Bureau Sport Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: 'Tranen in mijn ogen bij winst Max Verstappen'

Frank Evenblij en Erik Dijkstra nemen zoals elke vrijdag voor Bureau Sport weer het sportnieuws van deze week door.

Max Verstappen is officieel wereldkampioen! Frank zat afgelopen zondag met waterige oogjes voor de buis. “De tranen stonden in mijn ogen”, geeft Frank toe. Erik hield het wél droog. “Het doet mij meer als Mathieu van der Poel een grote koers wint, omdat ik meer een fietsman ben. Maar het was wel legendarisch”, zegt Erik, die vindt dat Max veel geluk heeft gehad met de wedstrijdleiding.

De mannen bespreken ook het WK darts met Raymond van Barneveld en blikken vooruit op de Klassieker, die dit weekend op het programma staat. Feyenoord is in mineur na de bekernederlaag tegen FC Twente. “Ik begrijp niet hoe het met Twente zo goed kan gaan”, zegt Frank. Erik: “Er worden wedstrijden met kunst- en vliegwerk gewonnen, maar het was niet gestolen van Feyenoord.”

En Dylan Groenewegen verlaat wielerploeg Jumbo-Visma. “Ik begrijp het wel. Hij wil gewoon uit de picture, gewoon lekker koersen rijden. Die wordt daar nog altijd met scheve ogen aangekeken. Ik snap het wel”, zegt Frank. “Ik denk dat het voor alle partijen een goede oplossing is”, besluit Erik.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie