Sport
NOS

Van Dijk en Wijnaldum winnen Champions League met Liverpool

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Dijk en Wijnaldum winnen Champions League met Liverpool

Liverpool heeft de Champions League gewonnen. Met Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis won de ploeg in een tegenvallende finale met 2-0 van Tottenham Hotspur.

De wedstrijd in Madrid kende een vliegende start. Al na amper 25 seconden wees de Sloveense arbiter Damir Skomina naar de stip. Een voorzet van Sadio Mané belandde bij Moussa Sissoko via de borst op zijn uitgestoken arm. Ook de dienstdoende VAR Danny Makkelie zag er een strafschop in. Mohamed Salah benutte de snelste strafschop ooit in de historie van het belangrijkste clubtoernooi in Europa.

Binnen een minuut gaat de bal op de stip

Na de spraakmakende start zakte de amusementswaarde in. Beide ploegen hadden moeite om het spel te maken en kansen te creëren. Een vrouwelijke streaker zorgde nog voor de meeste opwinding in Estadio Wanda Metropolitano.

Nadat Van Dijk de snelle Son Heung-min bij een counter goed had afgestopt, was de Zuid-Koreaan met een knal van afstand wel gevaarlijk. Invaller Lucas Moura kreeg in de nastoot nog een mooie kans, maar zijn inzet was te slap.

Het dichtst bij de gelijkmaker was Tottenham toen Christian Eriksen mocht aanleggen voor een vrije trap iets buiten het strafschopgebied, maar Becker stompte zijn harde schot uit de verre hoek. Even later stelde Divock Origi aan de overkant de winst voor Liverpool met een schuiver veilig.

Divock Origi beslist het duel met de 2-0

Na verloren finales in 2007 en 2018 legt Liverpool nu voor de zesde keer beslag op de 'Cup met de Grote Oren', de eerste sinds 2005.

De hoogtepunten van de wedstrijd op muziek

Ster advertentie
Ster advertentie