Sport
EONOS

FC Twente mag uitspreken dat het meedoet om het landskampioenschap

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Twente mag uitspreken dat het meedoet om het landskampioenschap

FC Twente is bezig aan een goed seizoen. Ondanks een gelijkspel tegen Ajax dit weekend, kan FC Twente terugkijken op een goede wedstrijd. De Tukkers staan met 31 punten op de vijfde plek en kunnen voorzichtig omhoog kijken: "Er ontstaat een situatie dat je best hardop mag zeggen dat FC Twente meedoet voor het kampioenschap". Het wordt besproken in het Sportforum bij Langs De Lijn En Omstreken met FC Twente-watcher voor dagblad Tubantia Leon ten Voorde, hoofdredacteur van het maandblad Helden Barbara Barend en NOS-commentator Jan Roelfs.

Kampioensdroom

Of FC Twente kampioen kan worden durft Ten Voorde nog niet te zeggen. "Twente kan kampioen worden. Als je ziet hoe ze in het eerste half uur tegen Ajax speelde, mag je best hardop zeggen dat Twente meedoet om het kampioenschap. Net zoals AZ", pleit Roelfs. "Ik heb FC Twente inderdaad geweldig zien spelen in de Arena. Alleen een echte kampioensploeg wint en dat bleef uit. Twente scoort alleen niet veel, maar tegelijkertijd hebben ze de minste tegengoals van de eredivisie", zegt Ten Voorde.

Ramiz Zerrouki

FC Twente doet het zo goed, dat de club uit Enschede Ramiz Zerrouki nog kan behouden. "Bovendien moet de club een deel van de transfersom afdragen aan de gemeente Twente, als ze Zerrouki hadden verkocht", aldus Ten Voorde.

Opvallend is dat trainer Ron Jans nog niet heeft bijgetekend. "Het wordt wel een dingetje. Je merkt ook dat Jans ongeduldiger wordt. Ook Streuer heeft nog niet bijgetekend en daar heeft het waarschijnlijk mee te maken", zegt Ten Voorde. "Wie is er dan aan zet?", vraagt Barend. "Geen idee, misschien is Twente wel toe aan een nieuwe trainer. Iets anders dan afgelopen jaren", antwoordt Ten Voorde. "Na zo'n fantastisch seizoen?", stelt Barend. "In februari verwachten we meer te weten", vat Ten Voorde samen.

Het geheim van Twente

Volgens Barend is Jans het geheim achter FC Twente. "Niet alleen de trainer, maar ook de supporters en de technisch directeur Jan Streuer zijn erg belangrijk. Streuer belt terug, liegt niet en is eerlijk. Dat straalt uit naar de achterban. Er staat een logische selectie en je merkt dat er dan veel potentie in zit", voegt Ten Voorde toe.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie