Sport
BNNVARA

Hoe 'de Duitsers van het cricket' terugkeerden aan de top

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe 'de Duitsers van het cricket' terugkeerden aan de top

Een groot schandaal shockeert de cricketwereld in maart 2018. Door gebruik te maken van een schuurpapiertje probeert het Australische team vals te spelen bij een testmatch tegen Zuid-Afrika. Het land staat in rep en roer en zelfs Malcolm Turnbull, de toenmalige premier van Australië, spreekt er schande van.

Genoeg redenen om het team te gaan volgen met een cameraploeg. In de nieuwe documentaireserie The Test is te zien hoe de 'Duitsers' van het cricket zich na een roerige tijd weer terugvechten naar de top. Ed van Nierop, voormalig teammanager bij het Nederlandse cricketteam, bekeek de serie en sprak hierover in B.V.S.C.

''Het was vrij naïef van de Australische spelers om te denken dat niemand het 'papiertje' zag. Er staan gemiddeld dertig camera's rond een veld dus niks blijft onopgemerkt. De impact was enorm, omdat het Australische team decennia lang onaangetast het beste team van de wereld was. Wij noemde ze daarom ook de 'Duitsers' van het cricket, ze trokken alle prijzen naar zich toe", legt Van Nierop uit.

Dip

Na het schandaal verliest het Australische cricketteam wedstrijd na wedstrijd en is er niets meer over van het onaantastbare Australië dat jarenlang de cricketvelden domineerde. Het zelfvertrouwen dat het team altijd uitstraalde ,verdween als sneeuw voor de zon. In de serie is te zien hoe de equipe zich na het 'schuurpapier-schandaal' weer probeert de herpakken.

Serie voor de niet-cricketliefhebber

Volgens Van Nierop is de documentaireserie heel interessant voor de niet-cricketliefhebber. ''Het gaat vooral om het management rondom een verschrikkelijke gebeurtenis. De coaching staff neemt met tranen afscheid. Daarna zie je hoe de nieuwe coaching staff het team uit het dal moet trekken.

Langzaam aan zie je in de afleveringen hoe het Australische team, met allemaal nieuwe en jonge spelers, weer zelfvertrouwen krijgt. Het is heel interessant om te kijken hoe de staff hiermee omgaat. Voor managers in het bedrijfsleven zou ik de serie zeker aanraden."

'The Test' is te zien op Amazon Prime Video

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie