Sport

De Kopgroep: over hersenschuddingen en oranjerood gebied

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: over hersenschuddingen en oranjerood gebied

[AVROTROS] De Tour gaat verder, zelfs voor renners met een hersenschudding, en ook door rood gebied. De Kopgroep zet de mondkapjes op en reist mee.

NOS-wielerjournalist Martijn Hendriks legt uit dat het rode gebied in Frankrijk, door Nederland als oranje wordt omschreven. Welke kleuraanduiding het gebied ook krijgt; er zijn gevolgen voor de toeschouwers. Vanaf vandaag zullen er geen mensen meer bij start of finish worden toegelaten, en ook zijn er al geruchten over een Tour die zal eindigen na de tijdrit van komende zaterdag. Zo zal het hele circus zich niet naar Parijs hoeven te verplaatsen, dat ook als 'rood' is aangeduid.

Ongezond

Joost Vullings pleit voor optreden tegen de Tourarts, die 'mottig muisje' Romain Bardet gisteren door liet rijden met een hersenschudding. Pas 's avonds laat kwam een communiqué waarin bekend werd dat de Fransman moest afstappen. Als het aan Joost ligt wordt de Tourarts samen met de Tourdirecteur Prudhomme op non-actief gezet, want renners in zo'n ongezonde situatie laten doorfietsen kan natuurlijk niet.

Lesje dalen van Mr. 69

Matej Mohoric kwam gisteren als nummer 69 over de finish. Nóg een Sloveen die heel wat in zijn mars heeft, al heeft hij deze Tour nog niet de status van landgenoten Roglic en Pogacar bereikt. Martijn is jaloers op de daalkunsten van Matej, maar er is hoop: een YouTube les dalen van de meester zelf.

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=jfkYRbXW6To&ab_channel=inCycle" start="false"}

Mart demarreert

Mart Smeets memoreert de Canada Dry Gazelle ploeg, waar hij in 1973 als debuterend journalist voor de NOS mee te maken kreeg. De ploeg was samengesteld uit onbekende renners, met namen die ook nu geen belletje meer doen rinkelen. Hoe anders werd er over die ploeg gedacht dan over de huidige Jumbo-Visma formatie, waar volgens Mart al voor gejuicht wordt wanneer een renner zijn bips optilt.

Natte Vinger

De etappe van vandaag zal als het aan de kopgroep ligt in ieder geval niet gewonnen worden door een renner van het zwart-gele team. Mart voorspelt bloemen en champagne voor Jasper Stuyven, Martijn denkt dat Marc Hirschi zich opnieuw zal laten gelden, en Joost hoopt op winst voor Greg van Avermaet. Weet jij het beter? Voorspel dan hier

#16 - Hersenschudding (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

wie de etappe vandaag zal winnen, en win een exclusief De Kopgroep mondkapje!
Ster advertentie
Ster advertentie