Sport

Hamilton profiteert van crash Vettel, Verstappen vierde op Hockenheim

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton profiteert van crash Vettel, Verstappen vierde op Hockenheim

[NOS] Max Verstappen is bij de voorlopig laatste Grand Prix van Duitsland op het circuit van Hockenheim als vierde geeindigd. Lewis Hamilton won na een indrukwekkende inhaalrace. Sebastian Vettel had lange tijd de beste papieren, maar viel vijftien ronden voor het einde uit.

De race was lange tijd niet bepaald spectaculair te noemen. Daniel Ricciardo was na een knappe inhaalrace - van de negentiende naar de zesde plaats - halverwege de race de eerste uitvaller. De safetycar hoefde niet in actie te komen en mooie inhaalacties waren schaars.

De spanning zat hem vooral in de vraag of het zou gaan regenen. Die vraag werd in de 44ste ronde positief beantwoord en dat leverde het nodige tumult op.

Verstappen gokt

Omdat het circuit slechts voor een deel nat was, werd het voor de coureurs lastig de juiste banden te kiezen. Zo werd Verstappen naar binnen gehaald voor intermediates, maar twee rondes later liet de Limburger er toch weer ultrasofts op leggen.

Een podiumplaats leek daardoor ver weg, maar in de 52ste ronde vloog Vettel in winnende positie met zijn Ferrari van de baan. De Duitser won nog nooit op Hockenheim. Hij maakte zijn excuses aan zijn team.

Achter de safetycar schoof het veld ineen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hamilton ineens op kop

Hamilton, als veertiende gestart, was ineens de nieuwe koploper en hield in het vervolg ondanks een nieuwe regenbui de leiding zonder problemen vast.

Hij nam tevens de koppositie in de WK-stand over van de ongelukkige Vettel. Verstappen kon geen progressie meer boeken en werd vierde.

Ster advertentie
Ster advertentie