Sport

Tussenstand WK allround

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Tussenstand WK allround

[NOS] Patrick Roest is hard op weg naar zijn derde opeenvolgende wereldtitel. Ireen Wüst staat na de eerste dag aan de leiding. En Sven Kramer houdt het na twee afstanden voor gezien.

Herboren Roest op koers voor goud op WK allround

Patrick Roest is bij de WK allround in Hamar hard op weg naar zijn derde opeenvolgende wereldtitel. Dankzij een geweldige 5.000 meter sloeg hij een flink gat met zijn grootste concurrent, de Noor Sverre Lunde Pedersen.

Twee weken geleden beleefde Roest op de WK afstanden in Salt Lake City een rampzalig weekeinde, maar nu is het goede gevoel weer terug. Een licht aflopend schema bracht hem naar 6.14,35 en daarmee was hij veruit de snelste. Op de 500 meter eindigde hij als zevende.

Wüst grijpt leiding op WK allround, Wijfje staat derde

Ireen Wüst staat na de eerste dag van de WK allround in Hamar aan de leiding. Wüst noteerde een vierde tijd op de 500 meter en werd derde op de 3.000 meter.

De zesvoudig wereldkampioene weet echter Ivanie Blondin en Melissa Wijfje niet ver achter zich. Wüst heeft zondag op de 1.500 meter 0,66 voorsprong op de Canadese en 0,68 op haar landgenote. Antoinette de Jong staat voorlopig vierde.

Kramer houdt WK allround na eerste dag voor gezien

Sven Kramer houdt de WK allround in het Noorse Hamar na twee afstanden voor gezien.

Kramer zei voor het toernooi in Noorwegen al dat hij door privé-zorgen zijn hoofd maar moeilijk bij het schaatsen kon houden. Na twee tegenvallende ritten staat de negenvoudig wereldkampioen op een teleurstellende twaalfde plek in het algemeen klassement.

Ster advertentie
Ster advertentie