Feyenoord toont goede vorm ook in de Eredivisie bij Willem II

2. Feyenoord toont goede vorm ook in de Eredivisie bij Willem II

Van spanning was weinig sprake in Tilburg vanmiddag. Na het eerste doelpunt van Feyenoord namen de bezoekers het overwicht. Willem II kwam nauwelijks tot kansen. Het werd een afstraffing: 0-4.

Bij Feyenoord ontbrak Alireza Jahanbakhsh, die afgelopen week tegen Luzern twee keer scoorde. Daartegenover stond het debuut van de Noorse aanwinst Fredrik Aursnes. In het begin van het duel in het Koning Willem II Stadion kreeg Feyenoord-doelman Justin Bijlow wat werk: twee kopballen van Emil Bergström en Kwasi Wriedt. Bryan Linssen nam in de zeventiende minuut het doel van Robbin Ruiter onder vuur. De Feyenoorder mikte van een meter of 25 in de korte hoek.

Solo Sinisterra
Willem II raakte in de war van het doelpunt. Het balbezit van Feyenoord werd gesteund door de voorsprong, terwijl het in de beginfase nog iets rommelig was. Luis Sinisterra begon in de 25e minuut aan een solo vanaf eigen helft. De verdedigers achterhaalden hem niet, waardoor de Colombiaan de bal tegendraads in het doel kon schieten. Vlak voor rust was er nog een moeilijke kans voor Mats Köhlert van Willem II. Van buiten het strafschopgebied mikte hij naast.

Til en Bannis prikken raak
Direct na de pauze was ook het laatste sprankje hoop van Willem II verdwenen. Een koddig moment in de verdediging gunde Guus Til de kans om de 0-3 te maken. Even later werd ook Bergström van het veld gestuurd. In eerste instantie werd geel gegeven, maar de VAR maakte daar een rode kaart van. Feyenoord vond het daarna wel goed, temporiseerde en gunde Ramon Hendriks zijn debuut. Vlak voor tijd zette invaller Naoufal Bannis de eindstand op 0-4. Hij scoorde al een paar minuten eerder, maar toen stond hij nog in buitenspelpositie.

De volgende klus voor Feyenoord is de Europese wedstrijd tegen IF Elfsborg komende donderdag.