Sport

NASCAR: de kanarie in de kolenmijn
NOS

foto: Facebookfoto: Facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. NASCAR: de kanarie in de kolenmijn

De Amerikaanse raceklasse NASCAR is weer opgestart. Zonder publiek en onder bijzondere voorwaarden rijden de auto's hun rondjes in South Carolina. Het is een grote test voor de sportwereld, zegt autocoureur Jeroen Bleekemolen. "Hier zitten risico's aan"

Bleekemolen rijdt zelf ook veel in Amerika. Hij komt uit in een andere race-klasse. "Het is mooi dat dit weer kan beginnen. Ik denk dat mensen hier wel aan toe waren."

NASCAR laat z'n auto's dus weer rondjes draaien, maar er zijn veel aanpassingen in vergelijking met een race zoals die voorheen werd gereden. De belangrijkste aanpassing is dat er geen publiek aanwezig is. Ook zijn er veel minder begeleiders dan normaal.

Bleekemolen denkt dat veel anderen uit de sportwereld NASCAR in de gaten houden. "Zo van 'hee, hoe doen zijn dat?'. Ik denk dat als dit goed gaat dat veel sporten aan het denken zal zetten. Maar het kan ook fout gaan. Er zitten risico's aan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie