Sport
NOS

Leclerc verslaat Verstappen op Red Bull Ring

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Leclerc verslaat Verstappen op Red Bull Ring

Charles Leclerc (Ferrari) heeft de grand prix van Oostenrijk gewonnen en knaagt zodoende zes punten van de ruime achterstand op Max Verstappen af. Carlos Sainz moest de strijd staken toen zijn auto vlam vatte.

De generale repetitie was gisteren voor Verstappen, die de sprint race op de Red Bull Ring won. Vanaf de start had Leclerc het hoogste tempo. De Monegask ging voor de eerste keer voorbij Verstappen. Daarvoor had Sergio Perez een tik gekregen van George Russell. De ploeggenoot van Verstappen reed de race niet uit.

Video niet beschikbaar

Verstappen kwam al vroeg in de pits, in ronde veertien. De Nederlander knokte zich vol tribunes met Nederlandse fans terug naar voren. Leclerc maakte pas dertien ronden later een pitstop, waardoor Verstappen de leiding pakte. De snellere Ferrari's kwamen snel dichterbij. Voor de tweede keer ging Leclerc langs Verstappen.

Sainz op tijd uit zijn auto

Carlos Sainz was ook op jacht naar Verstappen. Toen hij binnen een seconde zat en bijna een aanval ging inzetten, stopte zijn motor er mee. Het was nog even hectisch voor Sainz die moeite had snel uit zijn brandende auto te komen. Uiteindelijk liep het voor hem goed af.

Ondertussen stopten Leclerc en Verstappen allebei. Hierna reed Verstappen snellere rondes, waardoor het gat met Leclerc steeds kleiner werd. De race had voor Leclerc niet veel langer moeten duren. Leclerc zegevierde in Oostenrijk, Verstappen werd tweede met de snelste ronde van de wedstrijd en Lewis Hamilton (Mercedes) eindigde op de derde plaats.

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie