Sport
NOS

Feyenoord spoelt bekerkater weg met ruime zege op Emmen

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord spoelt bekerkater weg met ruime zege op Emmen

Vier dagen na de pijnlijke uitschakeling in het bekertoernooi door Ajax heeft Feyenoord de bittere nasmaak enigszins weten weg te spoelen. Het thuisduel met FC Emmen leverde een 4-0 zege op, waardoor de mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst op koers blijven voor de derde plaats in de eredivisie, het hoogst haalbare nog dit seizoen.

Feyenoord wint van FC Emmen

De domper van woensdag dreunde kennelijk bij menig Feyenoord-fan nog na, want de tribunes in De Kuip vertoonden opmerkelijk veel lege plekken. De Rotterdammers probeerden er niettemin het beste van te maken en zochten direct de aanval.

Vooral linksbuiten Sam Larsson en aanvoerder Robin van Persie toonden zich ijverig. De Zweed had weinig succes met zijn schoten, maar bracht na een dik kwartier wel Steven Berghuis in stelling. Die faalde echter in de afwerking. Gegoochel van Van Persie in het strafschopgebied was een lust voor het oog, maar meer dan een schuiver voorlangs leverde het niet op.

Blessure Vermeer

Na een halfuur mocht Emmen voor het eerst aan een doelpunt ruiken. Eerst kopte Nico Neidhart over en daarna nam Sven Braken bij een kansrijke counter de bal niet goed aan. De snel uitkomende Kenneth Vermeer kon redding brengen. Het kostte de doelman wel een blessure. Vermeer maakte even later plaats voor de van NEC overgenomen Fransman Joris Delle.

Kort voor de wissel had Van Persie in de 38ste minuut zijn ploeg op voorsprong gezet. Na knap voorbereidend werk van Larsson had hij de bal voor het intikken. Nog voor de pauze had Berghuis op aangeven van Ridgeciano Haps, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, een grote kans op de 2-0, maar hij kopte de bal via de grond over het doel.

Na rust was de wedstrijd snel beslist en opnieuw was daarbij de hoofdrol weggelegd voor Van Persie. Eerst scoorde hij na een steekpass van Berghuis en daarna stond hij op de juiste plaats na een mislukte kopbal van Jeremiah St. Juste. Het was voor de aanvaller, die aan zijn afscheidstournee bezig is, zijn eerste hattrick in de eredivisie.

Berghuis bepaalde een kwartier voor tijd met een fraaie vrije trap de eindstand op 4-0.

Ster advertentie
Ster advertentie