Sport
NOS

PSV beleeft zonder zieke Van Nistelrooij frustrerende middag bij FC Utrecht

foto: Pro Shots / Stefan Koops
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV beleeft zonder zieke Van Nistelrooij frustrerende middag bij FC Utrecht

PSV is zondagmiddag tegen FC Utrecht niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. De Eindhovenaren, zonder de zieke trainer Ruud van Nistelrooij, verzuimden daarmee de tweede plaats in de Eredivisie over te nemen van AZ.

Drie dagen na de pijnlijke uitglijder in de Europa League tegen Sevilla (3-0) zat assistent-trainer Fred Rutten als hoofdverantwoordelijke op de bank bij PSV. De voormalig hoofdcoach van de Brabanders zag zijn formatie na een half uur op achterstand komen in Utrecht. Met een geweldig afstandsschot liet Othmane Boussaid PSV-doelman Walter Benítez kansloos.

PSV maakte voor rust geen overtuigende indruk in Stadion Galgenwaard, maar kwam nog voor de rust wel op gelijke hoogte. Op aangeven van aanvoerder Luuk de Jong schoof de negentienjarige Johan Bakayoko de 1-1 langs Utrecht-keeper Vasilios Barkas.

VAR-ingreep

De gasten uit Eindhoven namen daarna meer het heft in handen en kwamen na een klein uur aan de leiding. Bakayako haalde van buiten het strafschopgebied venijnig uit waarna Barkas de bal voor de voeten van De Jong tikte. De spits profiteerde van de buitenkans, maar werd in instantie teruggefloten voor buitenspel. Na een VAR-ingreep werd het alsnog 1-2 voor PSV.

Lang kon PSV niet genieten van de voorsprong. Na balverlies van Bakayako bracht Anastasios Douvikas met zijn borst Sander van de Streek in stelling: de middenvelder haalde vervolgens met links uit en zag zijn schot nog van richting veranderd worden door Jarrad Brantwaithe. Benítez werd daardoor op het verkeerde been gezet.

Enorme kans

PSV ging in de slotfase nog voor een derde doelpunt en was ook een aantal keer dichtbij. Guus Til zag een spectaculaire volley net naast gaan en ook een kopbal van André Ramalho trof geen doel. De grootste kans was diep in de extra tijd voor invaller Ismaël Saibari. Na een scrimmage in het Utrechtse strafschopgebied schoot Saibari in kansrijke positie recht in de handen van Barkas.

PSV blijft door het gelijkspel vierde. Het gat met koploper Feyenoord is zes punten. Nummer drie Ajax komt om 16.45 uur nog in actie tegen Sparta Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie