Sport

Tourpodcast De Kopgroep: er is altijd wel wat in Gap

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: er is altijd wel wat in Gap

[NOS - AVROTROS] De renners rijden vandaag naar Gap, en volgens De Kopgroep gebeurt er dan altijd wel wat. Ook al is het in het routeboek een overgangsrit, volgens Martijn kan de etappe vandaag nog wel leuker worden dan menigeen denkt. Omdat alle ploegen die nog niet hebben gewonnen - en dat zijn er maar liefst 15 - zich vandaag willen laten zien, verwacht hij een grote kopgroep van een man of 20 met veel bekende namen.

{podcast audio="112817" caption="#19 - Tour: Altijd wat in Gap (S03)" }

Vlak voor de finish ligt nog een colletje van de derde categorie en dan is het volle bak afdalen richting Gap. Mart verwacht dat Damiano Caruso daar zijn wiel als eerst over de streep drukt, terwijl Martijn voor Magnus Cort Nielsen gaat. Joost, ook wel bekend als de Leeuw van Leiden, voorspelt vandaag een samenwerking tussen Adam Yates en Matteo Trentin in de kopgroep, en verwacht dat Trentin dan uiteindelijk de winst zal pakken.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep? Doe je voorspelling dan voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Monsieur 69

De Tsjech Roman Kreuziger had gisteren de eer om als 69ste te finishen en is daarmee vandaag onze Monsieur 69. De Kopgroep heeft het over zijn carrière, die aardig wat hoogtepunten kent, maar ook wat schaduwkanten heeft. Kreuziger heeft ooit een leugendetector ingezet om zijn onschuld te bewijzen, en rijdt nu dus nog steeds rond in het peloton.

Honderd jaar gele trui

Wist u dat er een renner is die ooit precies 57 minuten en 1 seconde in de gele trui gereden heeft? Het is een Belg en hij luistert naar de naam Patrick Sercu. Ooit Olympisch kampioen op de baan op de kilometer en Zesdaagse-koning met 44 overwinningen tijdens dat evenement. Maar volgens Mart ook een van God gegeven sprinter, die twee keer aan de Tour de France deelnam.

En tijdens zijn eerste keer in 1974 dus krap een uurtje in de gele trui reed, tijdens een tijdrit, omdat hij 2 seconden voor lag op Gerben Karstens. Dat hield niet lang stand, want diezelfde avond mocht hij de trui weer overdragen aan zijn landgenoot Eddy Merckx.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie