Sport

De Kopgroep: sprinten in Sisteron

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: sprinten in Sisteron

[AVROTROS] De Tour-dagen in Nice zijn voorbij, vandaag vertrekt het peloton uit de Zuid-Franse kuststad om na een glooiende rit te eindigen met een sprint in Nice. Ook de mannen van de Kopgroep pakken in en volgen het Tourcircus naar de finish in Sisteron, alwaar een echte Franse citadel de renners opwacht.

#4 - Schifting (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

Volgens Martijn wordt het vandaag een etappe voor de echte snelle mannen, hij zet vandaag in op oudgediende Peter Sagan. "Al vraag ik me wel af hoe het met zijn moraal is, nadat hij gisteren bij een tussensprint werd verslagen door Matteo Trentin op een lekke band." Mart speelt een verrassender naam met de boomlange (1.92 m) Duitser Nils Politt: "De laatste koers die in Sisteron eindigde werd gewonnen door iemand van boven de een meter negentig." Joost gaat voor Caleb Ewan, de sprinter die laatste werd in de etappe van gisteren. "Ik ben teruggegaan naar de Tour van vorig jaar, en daar zie je dat hij een abonnement heeft om in bergetappes bij de laatste vijf te eindigen. Kennelijk is hij de slechtste klimmer van alle sprinters, of hij spaart energie. Hoe dan ook, die laatste plek schijnt niets uit te maken en zijn ploeg heeft iets goed te maken nu Gilbert en Degenkolb naar huis zijn, dus hij gaat het rotgevoel bij Lotto Soudal wegspoelen met een prachtige overwinning."

Weet jij het beter? Vul dan hier jouw voorspelling in en win een exclusief De Kopgroep mondkapje.

En beluister hier de aflevering van vandaag, waar de heren het verder ook nog hebben over een pannenkoek, poepen met een gebroken heilligbeentje en prachtige helikopterbeelden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie