Sport
BNNVARA

Annemiek van Vleuten stevig in het roze na tijdrit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Annemiek van Vleuten stevig in het roze na tijdrit

Voor Wielertalkshow De Proloog sprak Willemijn Veenhoven met wielrenster Annemiek van Vleuten. De wielrenster van Mitchelton-Scott sloeg in de zevende etappe van de Giro Rosa een dubbelslag door haar concurrenten op minuten achterstand te rijden in de tijdrit.

GIRO ROSA ANNEMIEK WEBSITE.mp3

"Dat was meer dan ik ooit had durven dromen om met zo'n tijdsverschil te winnen", vertelde de winnaar en nieuwe roze trui drager. In de vijftien kilometer lange klimtijdrit van Lanzada naar Campo was de regerend wereldkampioen met een tijd van 46.06 verre weg de snelste.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrouwen

"Toen ik op het steile stuk van vijf kilometer met een stijgingspercentage van tien procent nog een tandje bij kon schakelen en gas kon blijven geven wist ik dat het goed zat." Van Vleuten nam met de overwinning de eerste plaats over van haar Australische ploeggenoot Amanda Spratt die 3.26 moest toegeven.

Quote

Gister kreeg ik mijn roze trui binnen. Met dat uitzicht wakker worden is super tof

De wielrenster kijkt met vertrouwen uit naar de etappe van zaterdag. "Berg op heb ik laten zien dat ik goed in orde ben", vertelde van Vleuten met het oog op de Monte Zoncolan die nog bedwongen moet worden. "Het kilo lood van gister in mijn maag is nu wel een beetje weg. Gisteren kreeg ik mijn roze trui binnen. Met dat uitzicht wakker worden is super tof."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.

De Proloog

De Proloog is dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Elke dag tussen 13:00 en 14:00 schuiven er twee gasten aan, wordt het laatste nieuws van de Tour besproken, bellen we met Ramona Terpstra (de vrouw van Niki), werpen we een blik op de Giro Rosa en is er een bijdrage van Roelof van de Redactie in de rubriek 'Roef en Route'. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie