NOS

Feyenoord na zwak begin alsnog langs RKC Waalwijk

2. Feyenoord na zwak begin alsnog langs RKC Waalwijk

Feyenoord kan opgelucht ademhalen. In de Kuip kwam de ploeg door een zwakke eerste twintig minuten op een 0-2 achterstand tegen RKC Waalwijk. Kans op kans stapelde zich op, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-2 overwinning voor de Rotterdammers.

Bij zowel Feyenoord als RKC was er vorig weekend eindelijk iets te juichen. Beide ploegen haalden drie punten. Ondertussen speelden de Rotterdammers ook nog met 1-1 gelijk in de Europa League.

Feyenoord had het onverwacht lastig met de nummer laatst in de competitie. RKC'er Darren Maatsen prikte de bal binnen een kwartier langs Kenneth Vermeer. De Feyenoord-goalie liet een paar minuten later opnieuw een bal glippen. Sylla Sow was dit maal de doelpuntmaker.

Nicolai Jørgensen bracht de ploeg van Dick Advocaat terug in de wedstrijd. De spits, die net geen buitenspel stond, schoof de bal onder doelman Etienne Vaessen door. Hierna volgde een vroege wissel van Feyenoord. Sam Larsson verving (de geblesseerde) Luis Sinisterra. De Zweed zag zijn vrije trap in het doel verdwijnen, via de Waalwijkse muur (2-2).

Feyenoord drong in de tweede helft aan. Het elftal deed er alles aan om op voorsprong te komen. Er waren legio kansen, met de grootste voor Steven Berghuis. De aanvoerder raakte de paal. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het raak. Centrale verdediger Marcos Senesi kopte vol overtuiging binnen uit een vrije trap. RKC beëindigde de wedstrijd met tien man, Stijn Spierings moest er met zijn tweede gele kaart vanaf. Berghuis mocht blijven staan, na een elleboogstoot in de buik van RKC-keeper Vaessen. Berghuis baalde van het missen van een honderd procent kans, voor een leeg doel raakte hij opnieuw de paal.

Feyenoord staat dankzij de overwinning op plaats tien op de ranglijst. Het RKC van Fred Grim blijft onderaan. Om 20.00 uur sluiten AZ en FC Emmen de dertiende speelronde in de Eredivisie af. Van dat duel zijn flitsen te horen op NPO Radio 1.