Sport
NOS

Magere wedstrijd in Waalwijk, maar Ajax heeft weer drie punten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Magere wedstrijd in Waalwijk, maar Ajax heeft weer drie punten

Het aantal kansen bij RKC Waalwijk-Ajax was op een hand te tellen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Sébastien Haller namens de Amsterdammers. Ajax heeft nog twee overwinningen nodig voor het kampioenschap in de Eredivisie.

Het heeft weinig kracht gekost voor Ajax in aanloop naar de return in de Europa League tegen AS Roma. Al na een kwartier spelen scoorde Haller. Terwijl iedereen dacht dat de Franse spits niet meer bij de bal kon, tikte hij met zijn teen boven zijn hoofd tegen de bal. Zo ging de voorzet van Nicolás Tagliafico de goal in.

Nonchalant

De wedstrijd was eenzijdig, met ontzettend veel balbezit voor de Amsterdammers. Risico's werden er niet genomen. Ajax speelde heel nonchalant. Smetje was de blessure van Devyne Rensch. Hij greep naar zijn bovenbeen en is een vraagteken voor de bekerfinale van volgende week tegen Vitesse. Komende donderdag is Rensch overigens sowieso geschorst voor het duel met AS Roma.

RKC deed er in de slotfase alles aan om nog een puntje te snoepen. Cyriel Ngonge kwam het dichtst bij. Zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. Ajax heeft precies genoeg gedaan voor drie punten en zeker niet meer.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie