Sport
NOS

Suzanne Schulting en Korean Slayer Jens van 't Wout winnen in wereldbeker

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzanne Schulting en Korean Slayer Jens van 't Wout winnen in wereldbeker

Bondscoach Niels Kerstholt hoeft niet te klagen over het afgelopen shorttrackweekend. In Almaty, Kazachstan wonnen Suzanne Schulting en Jens van 't Wout zaterdagavond ieder een afstand. Zondag kwam daar nog een zilveren medaille voor Schulting bij.

Olympisch kampioen 1.000 meter Schulting was niet geheel fit, maar behaalde toch goud op de 1.500 meter en vandaag voegde ze daar zilver op de 500 meter aan toe. "De 1.500 meter heeft ze tactisch netjes uitgespeeld, door net iets minder kracht te verspillen dan normaal. Het is een opsteker dat je niet altijd op je top hoeft te zijn om te winnen", weet Kerstholt.

Korean slayer

De bondscoach is ook erg content met de prestatie van Van 't Wout zaterdag. "De Koreanen zijn bang van hem, daarom noemen we hem nu de Korean Slayer." De schaatser won vorige week ook al een wereldbekerwedstrijd. "Hoe gaat de concurrentie daar mee om? Dat is de vraag." Vandaag kwam het er niet helemaal uit voor Van 't Wout. "Het is een jonkie he. Hij moet gewoon veel van dit soort ritten rijden en op een gegeven moment weet hij hoe hij ze moet afslachten."

Er was voor Kerstholt wel een kleine teleurstelling in Almaty. Xandra Velzeboer kon namelijk geblesseerd niet in actie komen. Volgende week is er opnieuw een wereldbekerwedstrijd in Almaty.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie