Sport
NOS

Max Verstappen en Lewis Hamilton belanden op elkaar in de grindbak, Daniel Ricciardo wint

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen en Lewis Hamilton belanden op elkaar in de grindbak, Daniel Ricciardo wint

Directe concurrenten om de wereldtitel Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn in de Grand Prix van Italië samen in de grindbak tot stilstand gekomen. In de 27e ronde was Hamilton net gestopt in de pits, bij het oprijden van de baan kwam hij in de eerstvolgende bocht in aanraking met de Nederlander. De wagen van Verstappen vloog bovenop de Mercedes van Hamilton.

Even daarvoor had Verstappen op het circuit van Monza een trage pitstop, waardoor hij op positie tien terecht kwam. Vanaf daar was hij bezig aan een inhaalrace, tot het moment met Hamilton. Na het incident kwam een safety car in de baan.

Daniel Ricciardo (McLaren) ging na één ronde aan de leiding in Italië. De voormalig teamgenoot van Verstappen was sneller weg dan de leider in het wereldkampioenschap. In de eerste ronde was er ook al een lichte touché tussen Verstappen en Hamilton. Toen besloot de wedstrijdleiding dat er sprake was van een incident zonder schuldige.

De oranje bolides van McLaren gingen als raketten over het circuit. Met aan het eind Ricciardo op plaats een en teamgenoot Lando Norris op twee. Valtteri Bottas, die zaterdag de sprintrace won, werd derde.

Update 18.45 uur
Max Verstappen is aangewezen als schuldige voor het ongeval. Hij wordt in de volgende race drie plaatsen teruggezet in de startopstelling.

Ster advertentie
Ster advertentie