Sport
MAX

Louis van Gaal over Wesley Sneijder: 'Denkt u nou echt dat zijn waarheid de waarheid is?'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Louis van Gaal over Wesley Sneijder: 'Denkt u nou echt dat zijn waarheid de waarheid is?'

Voormalig voetbaltrainer Louis van Gaal bracht onlangs zijn biografie uit, net als de inmiddels gestopte Wesley Sneijder. Maar Van Gaal herkent zich niet in sommige passages van Sneijders boek. "Denkt u nou echt dat zijn waarheid de waarheid is?"

Video niet beschikbaar

Dat zei Van Gaal zondag op De Perstribune van MAX. Sneijder beweert dat Van Gaal voor de hele groep zei dat Jordy Clasie niet zou spelen, maar Van Gaal zelf ontkent dat. "Ik heb niet gezegd dat hij niet zou gaan spelen, want iedereen heeft gespeeld bij mij. Dat is juist de kracht van Louis van Gaal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Michels mijn icoon'

Zijn carrière bracht Louis van Gaal via Ajax, waar hij de Champions League mee won, naar onder meer Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United. Ook werd hij met Nederland derde op het WK van 2014. Van Gaal heeft altijd gekeken naar Rinus Michels. "Ik heb geprobeerd de carrière van Michels na te doen. Ik heb van hem geleerd dat je moet kijken naar de kwaliteiten van je spelers. Michels speelde in 88 niet meer volgens de Hollandse school. Toen ik dat in 2014 deed was de wereld te klein", volgens Van Gaal. Hij noemt Michels zijn icoon.

Racisme en Veronica Inside

Louis van Gaal heeft zelf ook last gehad van bedreigingen. "Ik heb wel gemerkt dat er racisme is in Nederland. Ik ben bedreigd omdat ik te veel donkere spelers opstelde in mijn tijd bij Ajax." Via dit thema kwam ook Veronica Inside nog even ter sprake.

Van Gaal vindt het jammer dat er nu pas ophef over het programma komt en niet op eerdere momenten toen Van Gaal slachtoffer was van opmerkingen in het programma. "Ik kom bijna iedere week aan de beurt in dat programma. En nu heeft hij één keer een racistische of verkeerde grap gemaakt en heel Nederland staat op stelten. Dat klopt toch niet?"

Ster advertentie
Ster advertentie