Sport
NOS

Nederlandse handbalsters verliezen ook van Kroatië

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse handbalsters verliezen ook van Kroatië

De dames van het Nederlands handbalteam hebben zich op het Europees kampioenschap niet kunnen revancheren van de nederlaag op Servië van zaterdag. Ook Kroatië bleek in de slotfase te sterk voor de Oranjevrouwen: 27-25.

Commentator Richard van der Made zag direct een groot verschil tussen het spel van nu en dat op het vorige wereldkampioenschap, toen Nederland kampioen werd. Het draaide niet soepel. Dat bleek zaterdag in de dramatische tweede helft tegen Servië. Ook tegen Kroatië was het niet al te best. Het wankelde. In de slotfase ging de tegenstander er met twee doelpunten voorbij.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade is nog niet uitgeschakeld. Slechts in theorie kan Nederland zich nog kwalificeren voor de volgende ronde. De dames spelen nog tegen Hongarije. Alleen bij een ruime overwinning kan Nederland nog verder in het toernooi in Denemarken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie