Sport

De Kopgroep: was Onze Lieve Heer wielerfan?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: was Onze Lieve Heer wielerfan?

[AVROTROS] Ze zeggen wel eens: het venijn zit 'm in de staart. Maar de staart van dit wielerseizoen is naast venijnig ook nog eens overdadig. De heren van De Kopgroep hebben maar liefst twee grote rondes te bespreken, en en passent ook nog eens wat Vlaamse koersen. "Onze Lieve hier moet wel wielerfan geweest zijn", aldus Mart Smeets.

Want de wielerliefhebber kan z'n lol op de komende weken. Tegelijk met de laatste Giro-week, ging ook de Vuelta in Spanje van start. Om nog maar niet te spreken over de Ronde van Vlaanderen, die zondag alsnog verreden werd. NOS wielervolger Martijn Hendriks baalt alleen van het afgelasten van Parijs-Roubaix, de wedstrijd die eigenlijk voor komende zondag op de agenda stond.

Neutrale kijker

Toch zou het zondag nog wel eens een prachtige wielerdag kunnen worden, met de ontknoping van de Giro d'Italia. Want zou het Wilco Kelderman deze pittige week vol hoge bergtoppen lukken het roze te veroveren en naar Milaan te brengen?

De heren, die alle drie een heel andere winnaar voorspelden, hopen het van harte. Hoewel, Mart Smeets is vooral neutrale kijker, een 'Jack van Geldertje' is hem vreemd.

Spaans klimfestijn

In zijn rubriek 'Mart demarreert' haalt hij herinneringen op aan de eerste Nederlanders die deelnamen aan de Ronde van Spanje. En zo nemen de heren vast een voorschot op de afsluiter van wielerjaar 2020; de Vuelta. Roglic liet gisteren al zien nog steeds op hoog niveau te zijn, toen hij meteen in de eerste etappe het rood pakte.

Martijn bekeek het routeboek en zag een waar klimfestijn, en heeft nog een pak aan verhalen over Spaanse renner Oscar Freire op de plank liggen, dus ook de komende weken is er vast genoeg te bespreken door De Kopgroep.

Natte Vinger

Voor wie het nog eens op wil nemen tegen De Kopgroep in de Natte Vinger, staat het formulier weer open. Gaat Rafal Majka (keuze Mart Smeets), Wilco Kelderman (keuze Marijn Lansbergen) of Vincenzo Nibali (keuze Martijn Hendriks) de etappe die morgen onder andere over de Stelvio voert winnen? Of misschien een heel andere renner? Tot nu toe wordt er weinig juist voorspeld deze Giro, dus waag hier, of via onze Instagram een gokje!

#4 - Giro: Pastel de nata (S05) - De Kopgroep wielerpodcast

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie